Home > Nieuws en Agenda > Agenda
tot
09-01-2017

Collegereeks Artis: Microbiome in health and disease

In januari verzorgen diverse wetenschappers een collegereeks in Artis over humane microbiota.

Tijd: 10.00 - 12.00 uur (telkens 2 colleges van 50 minuten) uur Locatie: Collegezaal in ARTIS
23-01-2017

Nog snellere netwerkstreamingtechnieken voor Virtual Reality-toepassingen

Rufael Mekuria ontwikkelde nieuwe technieken voor tele-portatie en virtual reality toepassingen. Verschillende technieken voor compressie en transmissie zijn onderdeel van een compleet raamwerk voor nieuwe virtual reality toepassingen. In deze toepassingen kunnen gebruikers direct als zichzelf in games en virtuele werelden deelnemen. Voorbeelden van virtual reality toepassingen zijn video conferenties, telefoon gesprekken (mogelijk in een groep), tekst berichten, spelletjes en virtuele werelden. Mekuria’s nieuwe technieken zorgen voor verbeterde compressie en transmissie en vormen daarom de basis voor nieuwe VR gerelateerde media standaarden.

25-01-2017

Ambulances sneller ter plaatse door toepassen wiskundige methoden

Wiskundige Thije van Barneveld bedacht in zijn promotieonderzoek oplossingen voor het tekort aan nabije ambulances dat ontstaat na oproepen van de dichtstbijzijnde ambulance. Hij doet dit door vrije ambulances proactief te plaatsen.

Tijd: 11.45 uur Locatie: Aula
02-02-2017

Transport in cel zichtbaar met dynamische enkel molecuul super-resolutie microscopie

Felix Oswald bestudeerde met enkel molecuul super-resolutie visualisering twee belangrijke transportmechanismen in de cel. Hij bekeek de passieve diffusie van membraaneiwitten in E. coli, de darmbacterie (Escherichia coli) en het actief motor-gedreven transport in zweepharen (cilia) van de rondworm (Ceanorhabditis.elegans). Alleen met deze wijze van visualisering is het mogelijk om de dynamica van individuele biomoleculen te volgen in hun eigen fysische omgeving.

Tijd: 09.45 uur Locatie: Aula
24-02-2017

Veiliger in de massa door sensoren in mobiele telefoons

Hoe voorkom je een ramp zoals bij het popfestival Love Parade in 2010 in Duitsland? Daar werden eenentwintig mensen in paniek doodgedrukt toen ze door een te krappe tunnel moesten. Claudio Martella vond hier iets op: maak beter gebruik van alle sensoren die op mobiele telefoons zitten. Deze sensoren kunnen een ongekend aantal gedragssignalen verzamelen in de echte wereld, naast de enorme hoeveelheid gegevens die providers al verzamelen over onze online activiteiten.

Tijd: 11.45 uur Locatie: Aula
24-02-2017

Volgt

Tijd: 15.45 uur Locatie: Aula