Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > 2010 > Informaticastudenten winnen Hacking-competitie
06-07-2010

Zes Informaticastudenten winnen Hacking-competitie

VU-studenten eindigen op plaats één tot en met zes tijdens Capture the Flag Live Hacking-competitie.

Terwijl het kwik boven de 30 graden steeg, streden studenten van verschillende Nederlandse universiteiten op 1 en 2 juli om de eerste plaats in de Capture the Flag Live Hacking-competitie. Na een spannende strijd, waarbij zoveel mogelijk software en beveiligde documenten moesten worden gekraakt, eindigde Jozef Svec (masterstudent Computer Science) op de eerste plaats. Vijf andere VU-studenten eindigden op plaats twee tot en met zes.

Vijf van deze studenten volgden afgelopen semester het vak "Computer and Network Security" waarin ze leerden om de rol van hackers aan te nemen en allerlei systemen te breken. Hun docenten, Herbert Bos en Lorenzo Cavallaro, geven aan erg trots te zijn op de prestaties van 'hun' studenten: "Het toont aan dat Informaticastudenten hier echt de grondslagen van beveiliging leren en daar hoort hacken ook bij."

De Capture the Flag Live Hacking-competitie is een traditioneel onderdeel van de Hack in the Box Security Conference (HITB). HITB organiseert sinds 2003 jaarlijkse conferenties in Dubai en Maleisië die zich richten op digitale beveiliging en technische (IT-) professionals. Hack in the Box kwam dit jaar voor het eerst naar Europa en koos Amsterdam als standplaats. Eén van de belangrijkste doelen van de conferentie is het kweken van een groter bewustzijn met betrekking tot privacy en bedreigingen in een digitale wereld.

.