Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > 2011 > Alvast Informatica studeren
25-07-2011

Alvast Informatica studeren

Ervaar hoe het is om informatica te studeren aan de universiteit. Zit je in 5 of 6 VWO, dan kun je een informaticavak volgen aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. De cursus geeft je een inkijkje in de opleiding Informatica.

Afgelopen schooljaar hebben enkele leerlingen uit Hilversum het eerstejaarsvak Probleemoplossen gevolgd. Ze vonden het leerzaam dit vak aan de universiteit te volgen. Daarom breidt de VU in het schooljaar 2011-2012 het aanbod uit tot de 2 Informatica-vakken Probleemoplossen en Privacy en Beveiliging.

Als je het vak haalt, dan krijg je vrijstelling wanneer Informatica gaat studeren aan de VU. Je volgt hetzelfde programma als eerstejaarsstudenten aan de VU en ook de toetsing is hetzelfde. Gezien de tijdstippen van de colleges en de practica mis je op je eigen school waarschijnlijk lessen. Daarvoor zul je op school toestemming moeten vragen en afspraken maken. Voor het volgen van een vak is geen specifieke voorkennis noodzakelijk, wel een juiste werkhouding: naast de colleges maak je thuis zelf opdrachten.

In het schooljaar 2011-2012 kun je de volgende vakken volgen:

• Probleemoplossen (sept/okt of nov/dec)
  • Privacy en beveiliging (sept/okt)

Probleemoplossen (info cursus 2010-2011):
Periode: 1 (september/oktober) of 2 (november/december)
Hoorcollege: ja
Practicum: ja
Beschrijving
Studielast per week: 2 uur hoorcollege, 4 uur practicum en ongeveer 4 uur zelfstudie
Toetsing: schriftelijk tentamen

Privacy en beveiliging(info cursus 2010-2011):
Periode: 1 (september/oktober)
Hoorcollege: ja (2 keer 45 min)
Werkcollege: ja (2 keer 45 min)
Beschrijving
Toetsing: schriftelijk tentamen, verplichte huiswerkopdrachten

Als je hierin geinteresseerd bent of vragen hebt, neem contact op met Ronald Leijtens (r.j.g.leijtens@vu.nl). Vermeld bij opgeven je naam, welk vak je wilt volgen en de naam van je school. Aangezien de roosters op de VU voor het komend schooljaar nog niet bekend zijn, zijn de aanmeldingen onder voorbehoud. Per vak is er plaats voor maximaal 5 scholieren.