Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > Beste propedeusestudenten krijgen KHMW-prijs
28-11-2016

Beste propedeusestudenten krijgen KHMW-prijs

Vandaag ontvangen vier VU-studenten in de exacte en technische vakken een Jong Talent Aanmoedigingsprijs (ter waarde van 500 euro) van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW).

De winnaars zijn: Fenna van der Ploeg (Natuurkunde en technische natuurkunde UvA/VU), Boudewijn Zwanenburg (Scheikunde UvA/VU), Josh Kamps (Informatica en technische informatica) en Mayra van Wakeren (Farmacie of (bio)farmaceutische wetenschappen). Zij zijn de beste propedeusestudenten (in studiejaar 2015-2016) van hun studierichting, want zij behaalden het hoogste cijfergemiddelde van hun lichting.

Een kwart is vrouw
Vandaag ontvangen in totaal 55 jonge talenten uit heel Nederland een Aanmoedigingsprijs van de KHMW. Het gemiddelde cijfer dat zij behaalden was een 9,25. Circa 25 procent van de winnaars is vrouw en dat is beduidend hoger dan in voorgaande jaren. De jury hoopt dat deze lang gewenste trend zich zal doorzetten. Verder valt op dat veel winnaars in hun propedeusejaar meer dan de verplichte 60 studiepunten behaalden doordat ze meer vakken volgden, bijvoorbeeld via een honoursprogramma of een tweede studie.

De KHMW verzorgt jaarlijks de onafhankelijke jurering en de prijsuitreiking van deze Jong Talent Aanmoedigingsprijzen. Dit jaar worden voor het eerst ook aanmoedigingsprijzen uitgereikt voor studenten in de farmacie of (bio)farmaceutische wetenschappen en in de geneeskunde.

khmw-prijs