Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > Half miljoen subsidie voor onderzoekers Computer science
08-12-2016

Half miljoen subsidie voor onderzoekers Computer science

Henri Bal, Jaap Heringa, Sanne Abeln (Computer science) en Piek Vossen (Faculteit der Geesteswetenschappen) hebben een onderzoekssubsidie van 500.000 euro ontvangen van het Netherlands eScience center. Met dit bedrag gaan zij onderzoek doen naar ‘disruptive techologies’. Hun project heeft de titel A methodology and ecosystem for many-core programming.

Het Netherlands eScience Center kondigde onlangs acht nieuwe projecten aan op het gebied van Environment & Sustainability, Life Sciences & eHealth, Humanities & Social Sciences, Physics & Beyond and Disruptive Computer & Data Science. De planning is dat de onderzoeksteams, bestaande uit meerdere academische groepen, in 2017 gaan starten.

Dit initiatief is in 2016 tot stand gekomen. De ASDI ( Accelerating Scientific Discovery) en DTEC (Disruptive Technologies) deden een oproep naar onderzoeksvoorstellen. Uiteindelijk zijn hiervan de acht projectgroepen het resultaat.