Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > Jacqueline Broerse portefeuillehouder onderzoek FALW-FEW
10-01-2017

Jacqueline Broerse portefeuillehouder onderzoek FALW-FEW

Het College van Bestuur benoemt met ingang van 1 februari 2017 prof.dr. Jacqueline Broerse tot portefeuillehouder onderzoek van de faculteiten Aard- en Levenswetenschappen en Exacte Wetenschappen. De benoeming is voor een periode van vier jaar voor 0,4 fte.

“We zijn heel blij met de benoeming van Jacqueline tot portefeuillehouder onderzoek in ons bestuur. Met haar brede ervaring in multidisciplinair onderzoek gaat zij ongetwijfeld een belangrijke bijdrage leveren aan het continueren en uitbouwen van het succes van ons bèta-onderzoek”, aldus bètadecaan Guus Schreiber.

Met de benoeming van Jacqueline Broerse is het faculteitsbestuur van FEW en FALW vanaf 1 februari 2017 weer op volle sterkte. In december 2016 startte Guus Schreiber als nieuwe decaan van de bètafaculteiten. De andere twee FB-leden zijn Nico van Straalen (portefeuillehouder onderwijs) en Bart van Leijen (directeur bedrijfsvoering).

Over Jacqueline Broerse
Jacqueline Broerse is hoogleraar innovatie en communicatie in de Health and Life Sciences en directeur van het Athena Instituut (FALW). In haar huidige onderzoek richt zij zich op de methodologie-ontwikkeling voor multistakeholder innovatieprocessen, reflexieve monitoring en evaluatie van interventies en systeeminnovaties. Haar doel is om, wereldwijd, bij te dragen aan een betere valorisatie van nieuwe interventies in de maatschappij. Haar onderzoeksprojecten zijn veelal in de gezondheidszorg, maar ook in de landbouw- en energiesector.

Binnen FALW coördineert en verzorgt Broerse diverse cursussen over onder meer gezondheidsbeleid, sociale systemen en innovatiemanagement. Daarnaast is ze onderwijsdirecteur van de research master Global Health en voorzitter van de onderwijscommissie van de master Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health & Life Sciences (MPA). Ook is ze lid van de onderwijscommissie van de bachelor en master in de biomedische wetenschappen .