Home > Voor het vwo > Scholieren > Examenhulp

Hulp bij eindexamen natuurkunde, wiskunde en biologie


De voorbereiding naar het eindexamen is een spannende periode. Naast het leren uit je boeken is het oefenen van oude examens een goede manier om je voor te bereiden op de examens. Je went alvast aan de vraagstijl van een examen en ervaart met welke onderwerpen je wat meer moeite hebt. En daar willen wij jou bij helpen!

De examenhulp bij het vwo eindexamen geeft uitleg bij de eindexamens van natuurkunde (2009-2014), wiskunde (2011-2013, tijdvak 1) en biologie (2012 en 2011 gedeeltelijk). De vragen van deze examens zijn in korte filmpjes uitgewerkt door studenten van de opleidingen Natuur- en sterrenkunde, Wiskunde en Biologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Stap voor stap zie je in het filmpje hoe je de vraag kunt oplossen. De beste werkwijze is wel om het examen eerst in zijn geheel te maken en daarna de video's te bekijken. 

De examenhulp kun je op twee manieren gebruiken. Je kunt een van de laatste examens Natuurkunde of Wiskunde oefenen, waarbij alle examenstof getoetst wordt. Bij natuurkunde kun je ook op verschillende onderwerpen oefenen. De vragen zijn dan gerelateerd aan dat onderwerp. Naast de verschillende eindexamenvragen vind je hier ook korte filmpjes met uitleg over de theorie.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
Direct naar:

spamfuik@vu.nl