Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > Beste research paper over cyberveiligheid
Nieuwsarchief
31-03-2017

Beste research paper over cyberveiligheid

Informaticus Victor van der Veen ontving vorige week tijdens ICT.OPEN de Dutch Cyber Security Research Paper (DCSRP) 2017 Award, met zijn paper over ‘Drammer’.

Voor de DCSRP Award werden drie recente cybersecurity research papers gepresenteerd. Een internationale jury koos deze drie papers uit twaalf ingediende papers. De winnaar van de DCSRP 2017 Award is ‘Drammer: Deterministic Rowhammer Attacks on Mobile Platforms’ van Victor van der Veen et al. Van der Veen is lid van de VU Systems and Network Security research group van hoogleraar Herbert Bos.

Internationaal team
De jury vond ‘Drammer’ een zeer interessant paper, gepubliceerd op ACM CCS, een van de top 4 security conferenties. Het paper heeft een groot internationaal team van auteurs, met Victor van der Veen als de eerste auteur, wat de belangrijke rol van het Nederlandse team in dit onderzoek aantoont.

De voorgestelde beperking in het paper vereist een wijziging of vervanging van hardware (in het ergste geval voor de Rowhammer component). De resultaten hebben dus een brede en langdurige impact. De belangstelling voor Drammer in 2016 was erg groot, niet alleen in de academische wereld, maar ook in de open source-wereld, de hackersgemeenschap, de overheid en het bedrijfsleven. De publicatie kreeg veel media-aandacht, in meer dan twintig landen.

ICT.OPEN
ICT.OPEN werd gehouden op 21 en 22 maart in Amersfoort. Het is de belangrijkste conferentie in Nederland op het gebied van ICT-onderzoek. De actuele stand van zaken op het gebied van ICT-onderzoek werd er gepresenteerd en besproken. Tijdens het evenement waren er vooraanstaande (keynote) sprekers, evenals vele mondelinge en posterpresentaties.

Foto: Sjoerd van der Hucht

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl