0 :: Aik ::

Welkom bij Aik!

Voor info over de studievereniging klik hier. Nieuwtjes vind je hieronder ;).

Met deze bespaartips houd je geld over 2016-06-14 11:57:30 AM
De zomer staat weer voor de deur, maar ben je weer platzak? Menig student worstelt ermee; hoe kom ik deze maand weer uit en waar kan ik eventueel nog wat besparen of verdienen? Velen onder ons herkenen het wel, even wat eten bij je ouders of dat kledingstuk pas kopen tot de absolute uitverkoop. Het precieze uitmeten zodat je aan het einde van de maand je rekeningen kan betalen is lastig. Nu het leenstelsel is ingegaan zijn veel studenten voorzichtiger met hun uitgaven. Daarom helpen we graag en delen een aantal handige tips zodat je kosten verlaagd kunnen worden en je nog wat geld overhoudt om leuke dingen mee te doen.

Koop studieboeken tweedehands of leen ze

Studieboeken kunnen behoorlijk prijzig zijn als je deze nieuw moet aanschaffen. Als je deze tweedehands koopt of zelfs derdehands dan kan je aanzienlijk besparen. Ieder jaar studeren weer veel studenten af die graag ook weer iets terug willen zien van hun geïnvesteerde geld. Ze nemen daardoor al snel genoegen met een aannemelijk bod. Dit is vaak slechts een fractie van de originele aanschafprijs. Wil je oefenen met tentamens, kijk dan ook in de tentamenbundel die we hebben verzameld.

Kies je providers en leveranciers kritisch uit

Je ontkomt er niet aan; vaste uitgaven in de maand. Je telefoonrekening, internetrekening, energierekening en andere abonnementen op de sportvereniging of wellicht tijdschriften nemen in totaal een groot deel van het budget in. Wees kritisch of je nou wel dat dure mobieltje nodig hebt of dat je misschien nog wel even door kan met je oude toestel. Kies dan voor sim only. Dit scheelt bij veel abonnementen al snel een tientje of meer in de maand. Vergelijke ook de internet en tv providers. De verschillen tussen de aanbieders zijn vaak divers, maar dat zijn de prijzen ook. Dit geldt eveneens voor energieleveranciers. Een aantal handige websites die hierbij hulp bieden:
http://www.laagsteprijswijzer.nl
http://www.aanbiedercheck.nl

Wees ook zuinig met je energie dat scheelt jaarlijks ook flink in de kosten, zie ook:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Energiebesparing
http://www.goedkoopste-energieleverancier.net
https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen

Goed vergelijken, kiezen voor de goedkoopste en zuinig aan doen levert maandelijks al snel enkele tientjes op.

Sla je boodschappen gunstig in

Boodschappen doen bij de Lidl of Aldi daar hoef je je helemaal niet voor te schamen. Ze hebben veel producten van goede kwaliteit en je bent goedkoper uit. Toch kan je ook geregeld terecht in duurder supermarkten als Albert Heijn, Jumbo en Digros. Let daarbij op de aanbiedingen. Geregeld worden er hele scherpe prijzen voor een bepaalde productgroep aangeboden en wanneer deze lang houdbaar zijn is het verstandig hiervan wat meer in te slaan. Woon je in een studentenhuis of met andere mensen in de woning? Gezamenlijk eten is voordeliger, omdat je groter in kan kopen niet apart hoeft te koken en er relatief minder eten wordt weggegooid. Daarnaast is het natuurlijk gezelliger en het bespaard tijd. Rouleer bijvoorbeeld met koken en afwassen. Voor meerdere mensen koken kost relatief weinig extra tijd en het is ook wel eens lekker om met de beentjes omhoog te wachten op een heerlijke maaltijd!

HolidayCars.com 2015-09-21 9:13:29 PM

Een auto huren met 15% ledenvoordeel?

Leden van Aik krijgen 15% ledenvoordeel op het boeken van een huurauto bij HolidayCars.com.

Ga je een weekend weg, op stedentrip of op vakantie? Huur dan een auto bij HolidayCars.com. Op die manier kun je gaan en staan waar je wil. Ideaal als je met je commissie of een groep vrienden op pad gaat. Haal je auto op vanaf het vliegveld en maak bijvoorbeeld een trip langs de Spaanse Costa’s.

Keuze is er genoeg, want bij HolidayCars kun je een auto huren op 30.000 bestemmingen over de gehele wereld. Dus niet alleen binnen Europa, maar ook in Australië, Amerika en Azië. Ze werken met meer dan 800 erkende autoverhuurbedrijven zoals de bekende partijen Sixt, Budget, Hertz en Avis, maar ook kleinere lokale bedrijven. Daardoor is er altijd wel een huurauto tegen een scherpe prijs beschikbaar. En met 15% ledenvoordeel voor leden van Aik ontvangen wordt het alleen maar aantrekkelijker om een auto te huren.

Wil je naast deze 15% nog wat extra geld besparen op je tripje naar het buitenland? Zorg dan dat je ruim van te voren de prijzen vergelijkt en een huurauto reserveert. Huurauto’s zijn onderhevig aan vraag en aanbod, dus hoe eerder je boekt hoe lager de prijzen liggen. Vooral in het najaar zijn de prijzen laag. Mochten je plannen nog wijzigen dan is dit geen probleem, want tot 48 uur voor vertrek kan je de huurauto gratis annuleren.


Barbecue 2015-06-10 2:54:05 PM

De enige echte Aik-barbecue komt er weer aan! Vanaf 17:00 uur zijn jullie welkom in de tuinzaal. Hiervoor zal net als voorgaande jaren ook de rest van de natuurkunde-afdeling worden uitgenodigd.

Voor deze barbecue zullen voor €5,- kaartjes verkocht worden in de Aikroom. Hiervoor krijg je vier stukken vlees en twee drankjes. Niet-leden zijn ook welkom, deze betalen €7,50. Inschrijven via e-mail is ook mogelijk, zorg dan wel dat je bij de barbecue het geld bij je hebt. Stuur een mailtje naar aik@few.vu.nl met je naam en wij zorgen voor de rest!

Dit is de laatste activiteit van dit collegejaar, dus mis het niet! Inschrijven kan tot en met 18 juni.


Toekomstavond 2015-03-11 7:49:54 PM

Lieve leden,

Langs deze weg wil ik jullie graag uitnodigen om op dinsdag 17 maart met ons te praten over de toekomst van Aik. Rond 18:00 vertrekken we uit Aik en zoeken we een lokaal op.

Tijdens deze avond praten we over de toekomst van Aik; zijn jullie het met ons eens dat we het geld opmaken en het met een knaller afsluiten, of zien jullie liever dat we voorzichtig met het geld omgaan en de vereniging omzetten in een alumnivereniging? Of is er een andere optie die we allemaal over het hoofd hebben gezien?

Behalve dat we over het einde gaan praten, horen we ook graag van jullie hoe we het geld verdelen voor die tijd; willen we veel goedkope (of zelfs gratis) borrels, of toch liever een aantal leuke weekendjes weg? En het geld dat ten tijde van opheffing over is, verdelen we dat over de leden, geven we dat terug aan de VU of schenken we het aan een goed doel? Of wordt de oprichting van een alumnivereniging geprefereerd?

Laat je stem horen! We trachten ernaar om naar iedereen te luisteren op deze toekomstavond.

Mocht je helaas toch niet aanwezig kunnen zijn, maar wil je wel iets vertellen aan de aanwezigen? Stuur dan een mail! We zullen elk ingezonden mailtje behandelen.

Tot dinsdag de zeventiende!

Met vriendelijke groeten,

Namens het 33ste bestuur,

Wander van der Meer
Voorzitter Studievereniging AikArchief

Aankomende eerstejaars?

Help Aik uit de brand,
word lid van een commissie!
Binnenkort!
>>> Meer info?<<<

Aik sponsoren

VU Boekhandel

ASML

adviesbureau Corporise - organisatieadviseur

Goedkoopste reisverzekering

Uw advertentie hier? Mail naar aik@few.vu.nl.


Vind Aik ook op: